Superfood

Gezond eten

In de voorlichting is men er al jaren van overtuigd, dat de preventie en behandeling van kanker aangepakt moet worden door de stofwisseling zo optimaal te doen zijn. Dit betekent onder andere dat alle noodzakelijke voedingsstoffen in voldoende mate aan het lichaam aangeboden moeten worden. Een voeding kan alleen gezondheidsbevorderend werken als het lichaam deze stoffen ook voldoende kan opnemen en verwerken. Dit geldt zeker voor een verzwakt of ziek lichaam met een slecht functionerende spijsvertering en resorptie. Een tekort aan voedingsstoffen kan ook ontstaan door een lange periode van eenzijdig eten, door langdurig teveel of verkeerd bereid voedsel te eten of doordat het lichaam ten gevolge van bepaalde omstandigheden een verhoogde behoefte heeft aan onmisbare voedingsstoffen. In de voeding zijn zowel carcinogene (kanker bevorderende) als anti-carcinogene (kankerremmende) stoffen gevonden. Uit onderzoek blijkt dat het eten van veel groente en fruit een rol speelt bij het voorkomen van kanker. De anti-carcinogenen worden vooral in groenten en fruit gevonden. Maar dit is niet alleen een reden om groente en fruit te eten: ze zijn smakelijk en in vele soorten het gehele jaar volop verkrijgbaar, ze zijn rijk aan vitamines en mineralen, bieden variatiemogelijkheden en vragen weinig bereiding. Eet daarom dagelijks minimaal 200 gram groenten en twee stuks fruit per persoon. Varieer dagelijks met groenten en fruit.

Download hier informatie over superfood